Agenda

Basisworkshop Tellington TTouch voor katten

Tijdens de workshop wordt praktische uitleg gegeven over TTouch®, een methode om gezelschapsdieren te begeleiden die te maken hebben met fysieke klachten of gedragsproblemen. De methode gaat ervan uit dat er een link is tussen lichaamshouding en gedrag. Spanning in het lijf kan ongewenst gedrag veroorzaken. Door het toepassen van kwaliteitsvolle aanrakingen, de TTouches, lichaamswerk en geleide-oefeningen kan het dier weer in balans komen. Zowel op lichamelijk, mentaal als emotioneel gebied.

TTouch® kan o.a. helpen bij: angst, onzekerheid, bijten, krabben, pijnklachten, ouderdomsklachten. Maar ook om gewoon eens lekker te ontspannen.
Bovendien versterkt het de band tussen jou en je kat.

TTouch® is eenvoudig te leren en voor iedereen die met dieren werkt toepasbaar. In een asiel, pension, dierenkliniek of trimsalon en natuurlijk als huisdiereigenaar.

Deze workshop is gericht op het aanleren van een aantal basis TTouches en lichaamswerk. Ook komt het werken met hulpmiddelen aan de orde, bijv voor het werken met katten die het lastig vinden aangeraakt te worden.

Er wordt gewerkt in kleine groepen zodat er voldoende persoonlijke aandacht gegeven kan worden. Op de lokatie zijn katten aanwezig, waarmee gewerkt wordt. Het is niet mogelijk een eigen kat mee te brengen.

Voor meer informatie over TTouch®
www.ttouch4animals.nl

Wanneer: woensdag 7 maart of woensdag 26 september 2018.
Tijd: 10.00 – ca 15.30
Waar: Katten Academie Sonja van Leeuwen
Drostendijk 30
7341 SH Beemte-Broekland (gemeente Apeldoorn)
Prijs: E 95,– incl 21% BTW, koffie/thee en handout.
(lunch niet inbegrepen)
Aanmelden via info@ttouch4animals.nl

Vervolgworkshop Tellington TTouch voor katten

Tijdens deze vervolgworkshop zullen we eerder geleerde technieken verfijnen en daarnaast nieuwe TTouches en lichaamswerk leren. Ook het werken met hulpmiddelen komt uitgebreider aan de orde bijv. voor het werken met katten die het lastig vinden aangeraakt te worden zoals in asielsituaties kan voorkomen. We zullen ook oefenen met het gebruik van bandages en dit ook zelf ervaren.
Daarnaast zullen we de aanwezige katten uitnodigen grondwerk te doen, wat helpt bij lichaamsbewustzijn, balans en coördinatie.

Deze vervolgworkshop is bedoeld voor mensen die al eerder een basisworkshop TTouch voor katten hebben gevolgd.

Wanneer: Woensdag 4 april of woensdag 7 november 2018
Tijd: 10.00 – ca 15.30
Waar: Katten Academie Sonja van Leeuwen
Drostendijk 30
7341 SH Beemte-Broekland (gemeente Apeldoorn)
Prijs: E 95,– incl 21% BTW, koffie/thee en handout.
(lunch niet inbegrepen)
Info/aanmelden: info@ttouch4animals.nl